Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії заборонила в'їзд до Криму ще одному кримськотатарському активісту


Федеральна служба безпеки Росії на одному з контрольно-пропускних пунктів на адміністративному кордоні між Україною і Кримом заборонила в'їзд на півострів на п'ять років активісту кримськотатарського народу Ісмету Юксел.

Про це повідомляє «Крим. Реалії» з посиланням на голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

За його словами, інцидент стався у суботу вранці, 9 серпня, близько 07:00. Активіст повертався з поїздки за межі Криму разом з дружиною Гаяне і дочкою Джаніке.

«Ісмет Юксель, етнічний кримський татарин, народився в Туреччині в 1968 році. Повернувся на свою історичну Батьківщину в 1995 році, в 1999 році створив сім'ю. Дружина Ісмета Юксел Гаяна з жовтня 2013 року – член Меджлісу кримськотатарського народу ... Юксель один з активних громадських діячів, він сприяв відродженню кримськотатарської мови і культури, ініціатор і керівник багатьох гуманітарних проектів… Він радник голови Меджлісу кримськотатарського народу по Туреччині », - повідомив Чубаров.

Рефат Чубаров також повідомив, що Ісмет Юксель не підписав видане йому повідомлення про заборону на в'їзд, яке порушує його права. При цьому документ на руки йому не вручили.

Наразі Ісмет Юксель разом з родиною зупинився в одному з населених пунктів Херсонської області поблизу адміністративного кордону з Кримом.

Нагадаємо, 5 липня голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який повертався з виїзного засідання, що проходило в Генічеську, не пустили до Криму. Йому вручили постанову про заборону в'їзду на територію РФ на 5 років.

У відповідь на це МЗС України погрозив покаранням кримським властям, яке заборонило в'їзд Чубарову. Український обудсмен Валерія Лутковська заявила, що, забороняючи Чубарову в'їзд до Криму, влада Росії порушують свої ж закони.

До цього таку заборону пред'явили Мустафі Джемілєву.

XS
SM
MD
LG