Доступність посилання

ТОП новини

Хоч Росія заявляє, що припинила військові навчання, вона далі накопичує війська на кордоні – РНБО


Завершення навчань в Росії не призвело до деескалації ситуації на українсько-російському кордоні. Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко.

«Міністерство оборони Російської Федерації вчора оголосило про те, що навчання завершені, стався розбір цих навчань. Але ми поки не можемо констатувати, що це стало одним з етапів деескалації ситуації біля кордону», – сказав він на брифінгу в суботу, 9 серпня, у Києві.

Андрій Лисенко зазначив, що триває накопичення російської військової техніки біля українського кордону, зокрема, поблизу одного із сіл у Воронезькій області за 10 кілометрів від кордону передислоковані підрозділи Псковської повітряно-десантної дивізії Збройних сил Росії, біля міста Ровеньки Воронезької області в піонерському таборі «Айдар» розміщений танковий полк.

За даними РНБО, на території Брянської області триває розгортання батальйонів тактичної групи Збройних сил Росії у складі 32-ї і 35-ї окремих мотострілецьких бригад, які прибули з міст Шилова Новосибірської області та Алейська Алтайського краю, і 120-ї артилерійської бригади з Юрги Кемеровської області.

«Особовий склад (збройних сил Росії – ред.) проводить підготовку вогневих позицій, маскує і зміцнює райони розташування, а також облаштовує польові табори», – сказав він.

8 серпня Міністерство оборони Росії повідомило про те, що російські військові навчання на півдні країни завершені.

6 серпня союз НАТО заявив, що Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тисяч військових і може ввести їх під виглядом миротворців. В альянсі вважають, що Росія може використати свої війська під прикриттям гуманітарної чи миротворчої місії.

Заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий заявив, що у ніч проти 9 серпня Росія готувалася ввести на територію України своїх «миротворців», що, за його словами, могло призвести до «непередбачуваних подій та ескалації». Цю провокацію вдалося зірвати, заявив Валерій Чалий.

XS
SM
MD
LG