Доступність посилання

ТОП новини

Нагірний Карабах: азербайджанський військовий загнув внаслідок обстрілу з боку Вірменії


Мапа Нагірного Карабаху і прилеглих територій
Мапа Нагірного Карабаху і прилеглих територій

Внаслідок обстрілу, скоєного в регіоні Нагірного Карабаху вірменськими збройними силами, загинув один азербайджанський військовий. За даними азербайджанського Міністерства оборони, інцидент стався напередодні ввечері на лінії зіткнення збройних сил Вірменії й Азербайджану. Загиблий був 1995 року народження.

Крім того, внаслідок обстрілу одного азербайджанського військового поранено. Нині він перебуває у шпиталі, його стан задовільний.

Міністерство оборони Вірменії ці інциденти поки не коментувало.

Карабаський конфлікт загострився наприкінці липня. 31 липня фактична влада Нагірного Карабаху заявила про двох загиблих солдатів під час атаки армії Азербайджану. Того ж дня у Баку заявили, що під час двох окремих сутичок на азербайджансько-вірменському кордоні загинуло двоє їхніх військових.

Нагірний Карабах в односторонньому порядку проголосив незалежність від Азербайджану після війни 1988-1994 років. У Баку вважають, що Вірменія окупувала цей регіон. Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, зокрема й Вірменія, хоча фактично Єреван надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку.

XS
SM
MD
LG