Доступність посилання

ТОП новини

США завдали нових авіаударів по позиціях бойовиків на півночі Іраку


Військово-повітряні сили США завдали чотирьох нових авіаударів по позиціях бойовиків-ісламістів на півночі Іраку. За даними військового командування, внаслідок авіаударів знищено кілька бронетранспортерів і вантажівку, з яких велися обстріли представників релігійної меншини азидів.

Окрім того, за даними Пентагону, американські військові літаки скинули воду і продовольство на осередки біженців, які втекли у гори з Синджара – міста, регулярно обстрілюваного бойовиками.

Це вже третя серія авіаударів, здійснених військовими США за останній тиждень. Раніше президента США Барак Обама заявив, що обстріли позицій бойовиків триватимуть доти, доки на півночі Іраку існуватиме загроза життю людей, зокрема й представникам американського дипломатичного корпусу, а також військовим.

Ситуація в Іраку загострилася після того, як у червні бойовики з угруповання «Ісламська держава» (колишня «Ісламська держава в Іраку і Леванті») захопили велику частину території на півночі країни. Це зокрема призвело до втечі з контрольованих бойовиками міст представників релігійних меншин, зокрема християн і єзидів.

XS
SM
MD
LG