Доступність посилання

ТОП новини

Українські офіцери, затримані у Росії, повернулися в Україну – ЗМІ


П'ятьох українських офіцерів 72-ї механізованої бригади, затриманих у Росії, відпустили, вони вже перетнули кордон. Про це повідомляє «5-й канал» із посиланням на Держприкордонслужбу. Інформацію підтверджує й низка інших засобів інформації, зокрема агентство «Інтерфакс». Крім того, відео зі звільненням українських військових оприлюднив російський телеканал LifeNews.

Дві бригади Збройних сил України (72-га та 79-а) перебували в оточенні і протягом майже трьох тижнів були обʼєктами обстрілу як із боку бойовиків із території України, так і з території Російської Федерації. Близько півтисячі українських військовослужбовців (зокрема й бійці 72-ї бригади) у період із 1 до 4 серпня були змушені перетнути кордон Росії за допомогою місії спостерігачів ОБСЄ, після чого звернулися до української сторони з проханням повернути їх в Україну.

Більшості з них вдалося повернутися в Україну. Водночас 5 офіцерів 72-ї бригади залишили на території Росії, бо російська влада запідозрила їх у застосуванні заборонених методів ведення війни (ці обвинувачення спростовували у Міноборони України). Напередодні у Слідчому комітеті Росії заявили, що відпустять українських військових, бо доказів їхньої провини немає.

XS
SM
MD
LG