Доступність посилання

ТОП новини

Нобелівські лауреати закликали до припинення насильства в Україні


Один із підписантів листа Лех Валенса
Один із підписантів листа Лех Валенса

Низка лауреатів Нобелівської премії миру закликала Україну, Росію, США та Євросоюз до припинення насильства в Україні. Про це інформує «Німецька хвиля» з посиланням на німецьке видання Focus, яке оприлюднило цей лист.

«Насильство знищує довіру, яка є необхідною для діалогу. І конфлікт можна вирішити лише за допомогою діалогу та домовленостей», – заявив зокрема духовний і політичний лідер тібетського народу Далай-лама.

Колишній президент Польщі, лідер «Солідарності» Лех Валенса висловив сподівання на рішучі та виважені дії країн Заходу в українському конфлікті. Він однак звинуватив ЄС і США у нестачі єдності в їхніх діях в українському питанні. На думку Валенси, від початку кризи Україна не отримала жодних серйозних пропозицій, які б могли переконати та обʼєднати все українське суспільство.

У листі, оприлюдненому у німецькому виданні, іранська правозахисниця Ширін Ебаді звинуватила Росію в тому, що та розколює Україну. Ще один Нобелівський лауреат, колишній англіканський архієпископ з Південної Африки Дезмонт Туту наголосив, що від керівництва Росії та України «сьогодні залежить добробут всього світу, що є таким крихким, як сире яйце».

Протистояння між силами антитерористичної операції і проросійськими бойовиками на Донбасі триває з квітня цього року.

XS
SM
MD
LG