Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: США постачає зброю бійцям «Пешмерґи»


Мітинг у Ірбілі під посольством США, 11 серпня 2014
Мітинг у Ірбілі під посольством США, 11 серпня 2014

Адміністрація президента США Барака Обами здійснює прямі поставки зброї курдським силам безпеки на півночі Іраку для допомоги у протистоянні проти бойовиків «Ісламської держави».

Міжнародні агенції цитують неназваних американських чиновників, які заявляють, що допомога обмежується автоматичними гвинтівками та боєприпасами. За їхніми словами, постачання зброї здійснюється через ЦРУ, але найближчим часом Міністерство оборони США може перейти на пряме постачання зброї курдським військовим з «Пешмерґи».

Зброя постачається у місто Ірбіль, столицю Курдистану, який має напівавтономію. Це почалося після посилення протистояння між ісламістами та бійцями «Пешмерґи».

10 серпня курдські військові відновили контроль над двома містами на півночі Іраку. Це стало можливим за допомогою авіаударів США.

Раніше президент США Барак Обама дав добро на застосування американської авіацію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку задля захисту американського персоналу, який перебуває в Ірбілі та захисту релігійних меншин, які змушені були тікати після наступу ісламістів.

XS
SM
MD
LG