Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила в першому читанні законопроект про санкції


Верховна Рада ухвалила за основу урядовий законопроект про міжнародні санкції за підтримку і фінансування тероризму в Україні. За це рішення проголосували 243 депутати.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і голова Верховної Ради України Олександр Турчинов закликали лідерів депутатських фракцій і груп під час обідньої перерви попрацювати з урядом, зокрема з Міністерством юстиції, стосовно остаточного ухвалення законопроекту про санкції.

«У нас є пропозиція. Ми готові цілим складом Кабінету міністрів зустрітися з народними депутатами, профільним комітетом, щоб врахувати всі пропозиції і о 16-й годині проголосувати законопроект в цілому», – заявив Яценюк.

Прем’єр наголосив, що запровадження санкцій проти Росії матиме наслідки для української економіки, але це ніщо, порівняно з втратами людських життів на сході країни.

Уряд України ініціює запровадження санкцій стосовно 172 фізичних осіб і 65 юридичних осіб Росії й інших країн за підтримку і фінансування тероризму в Україні.

Згідно із законопроектом, передбачається можливість запровадження 29 видів санкцій стосовно юридичних і фізичних осіб, які фінансують тероризм і підтримують окупацію Криму.

XS
SM
MD
LG