Доступність посилання

ТОП новини

Грузія готова долучитись до гуманітарної допомоги Луганську


Грузія готова долучитись до міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента України на їхній сторінці у Facebook.

«Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі. Президент Грузії висловив готовність долучитись до міжнародної гуманітарної допомоги, оскільки Грузія у минулому також стала об’єктом агресії та розуміє складність ситуації, в якій опинилась Україна. Під час діалогу президент Грузії висловив занепокоєння ситуацією на Донбасі і просив прийняти від імені народу Грузії слова співчуття з приводу людських жертв в Україні», – мовиться у повідомленні.

Євросоюз виділив Україні 2,5 мільйона євро для допомоги мешканцям Донбасу, які постраждали від бойових дій.

Гуманітарну допомогу в Україну направляє і Росія. Як повідомляло Міністерство закордонних справ Росії, гуманітарний конвой, який рухається у бік східної України з Росії, перетне кордон лише «під егідою Міжнародного комітету Червоного Хреста».

За повідомленням російської влади, конвой, який складається із 280 вантажівок і везе 2 тисячі тонн допомоги – від дитячого харчування до спальних мішків – 12 серпня направлений в Україну.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами.

XS
SM
MD
LG