Доступність посилання

ТОП новини

Із Донецька більше немає поїздів


Пасажири йдуть вздовж платформи головного залізничного вокзалу у Донецьку, липень 2014 року
Пасажири йдуть вздовж платформи головного залізничного вокзалу у Донецьку, липень 2014 року

Донецьк – У зоні бойових дій неспокійно, тривають обстріли Донецька та Ясинуватої. Віднині через пошкодження залізничних шляхів поїзди дальнього прямування не відправлятимуться зі станції Донецьк. У вівторок у штабі АТО повідомили про звільнення Вуглегірська, який розташований уздовж траси, що з’єднує Донецьк і Луганськ.

За останню добу в результаті боїв у Донецьку постраждало принаймні семеро мирних мешканців, за повідомленням МНС, у людей осколкові поранення. Наразі у місті чутно вибухи у центральних і південних районах, але всі комунальні служби і транспорт працюють у штатному режимі.

Тим часом у місті розшукують ще 46 ув’язнених, які втекли напередодні з колонії суворого режиму в Донецьку після артобстрілу. Загалом було 106 втікачів, проте 53 засуджених повернулись у колонію.

Від 12 серпня через пошкодження залізничних шляхів поїзди дальнього прямування будуть відправлятись не з Донецька, а з Ясинуватої. Про це повідомили у Донецькій залізниці. Водночас, за словами мешканців Ясинуватої, там у вівторок було неспокійно, люди повідомляють про обстріли міста. За їхніми словами, у результаті боїв постраждали житлові будинки і місцевий ринок.

Також бої тривають у Макіївці, що межує з Донецьком. Там пошкоджено фільтраційну станцію, що здійснює водопостачання до більшості районів міста. Жителі повідомляють, що у Нижній Кринці, що на околицях Макіївки з боку Єнакієвого, тривають активні бойові дії, з цього боку було видно чорний дим. За даними РНБО там бойовики замінували міст, щоб підірвати на ньому підрозділи АТО. Також за повідомленням РНБО у житловому мікрорайоні «Зелений», що в Макіївці, бойовики масово викрадають людей, утримують їх у підвалі колишнього приміщення УБОЗу. На даний час там перебувають 34 особи, з яких вимагають по 3 тисячі гривень за звільнення.

Батьків донецької журналістки Вікторії Іщенко досі не звільнено з полону бойовиків. Їх цілеспрямовано викрали представники угруповання «ДНР», яке Україна визнала терористичним. Бойовики забрали людей прямо з квартири разом із технікою. Це сталось ще 9 серпня, проте раніше інформацію про викрадення не оприлюднювали, бо озброєні люди обіцяли повернути заручників за добу-дві. Бойовики не висунули жодних умов звільнення захоплених людей, зараз волонтери та правозахисні організації намагаються розшукати батьків журналістки. За останні кілька днів випадки візитів на домашні адреси місцевих громадських діячів та журналістів почастішали.

Розслідують неналежне лікування військових

Тим часом прокуратура Донецької області оприлюднила інформацію про те, що виявила грубі порушення в наданні меддопомоги пораненим в АТО військовослужбовцям.

«Прокуратурою області проведено перевірки щодо забезпечення прав на охорону здоров’я та медичну допомогу військовослужбовців, направлених у зону проведення антитерористичної операції в установах та закладах охорони здоров’я Донецької області. Під час перевірки встановлено, що мають місце непоодинокі факти використання медикаментів, придбаних за власні кошти поранених військовослужбовців та інші порушення.

За результатами перевірки прокуратурою міста Маріуполя внесено подання до Маріупольської міської ради про усунення порушень та вирішення питання про притягнення до відповідальності винних осіб», – повідомила Радіо Свобода прес-секретар прокуратури Алла Коник.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG