Доступність посилання

ТОП новини

КЗЖ закликає українську владу прояснити статус російського журналіста Стеніна


Фотокореспондент «Россия Сегодня» Андрій Стенін
Фотокореспондент «Россия Сегодня» Андрій Стенін

Міжнародний Комітет захисту журналістів (КЗЖ) закликає українську владу з'ясувати статус Андрія Стеніна, фотокореспондента державної російської агенції новин «Россия Сегодня», створеної на базі «РИА Новости», який зник на Донбасі.

«Згідно з повідомленням російських ЗМІ, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що ймовірно Стеніна затримали українські спецслужби чи СБУ. Раніше СБУ спростувала затримання Стеніна. Геращенко ж заявляв, що Стеніна могли звинуватити у «допомозі і прославлянні тероризму». Пізніше Геращенко заявив «России Сегодня», що його слова висмикнули з контексту і що йому невідоме місцеперебування Стеніна», – зазначають у КЗЖ.

«Ми закликаємо українську владу прояснити статус Андрія Стеніна, який зник на Донбасі. Якщо українська влада справді утримує журналіста, вона повинна звільнити його негайно і дозволити медіа безперешкодно висвітлювати події», – заявила координаторка програм КЗЖ у Європі та Центральній Азії Ніна Огнянова.

Фотокореспондент агенції «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працював у Донецьку, Слов’янську та інших містах сходу України, не виходить на зв’язок з 5 серпня.

Раніше КЗЖ заявили, що після збиття «Боїнга-777» 17 липня ситуація для журналістів на Донбасі погіршилася.

XS
SM
MD
LG