Доступність посилання

ТОП новини

Росія досі не узгодила склад «гуманітарного вантажу» з Товариством Червоного Хреста України – речник


Росія досі не узгодила, з чого саме складається її «гуманітарний вантаж», який наближається до кордону України, тому Товариство Червоного Хреста України не може організувати його пересування по українській території, повідомив Радіо Свобода речник організації Віктор Щербатюк.

«Вантаж спочатку треба узгодити, потрібен він нам чи ні. Бо якщо там, наприклад, привезуть якусь воду до місця, яке і так заповнене водою, це одне. Якщо привезуть поліетеленові пакети для прибирання сміття, то у тих районах це непотрібно. Широкому загалові людей промислові електрогенератори теж ні до чого – вони будуть потрібні для лікарень, комунальних установ чи шкіл, наприклад. Тобто, треба зрозуміти, що там за вантаж і куди його діти, розподілити», – пояснив Щербатюк.

Водночас Щербатюк не виключає, що автомобілі, які везуть «гуманітарку», будуть пропущені на територію України і перевантажені на одному зі складів Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«З огляду на те, що вчора про це активно спілкувались адміністрація президента плюс військові України, скоріш за все, він (вантаж) буде перевантажений у районах Держслужби з надзвичайних ситуацій у межах Харківської області, у тих кордонах», – сказав речник.

Тим часом, за даними російських ЗМІ, автоколона з російською «гуманітарною допомогою» для сходу України прибула до Воронежа, звідки вирушить у напрямку Бєлгорода (від Воронежа до Бєлгорода – 265 кілометрів, від Бєлгорода до українського кордону – 40 – ред.).

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами.

XS
SM
MD
LG