Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині почав діяти центр звільнення заручників


На Дніпропетровщині створять центр звільнення заручників, повідомили в Дніпропетровської облдержадміністрації.

За даними облдержадміністрації, ініціатива створення такого центру належить громадській організації «Офіцерський корпус», членами якого є ветерани Збройних сил України, СБУ і МВС.

Передбачається, що діяльність центру буде вестися за двома напрямами – аналітичний і бойовий. Фахівці будуть систематизувати й оновлювати базу військовополонених, заручників і людей, які зникли без вісти.

В облдержадміністрації повідомили, що влада надаватиме центру інформаційну й матеріально-технічну підтримку (приміщення, транспорт, зв’язок).

Раніше генерал-полковник Володимир Рубан, який займається звільненням українських військових і цивільних з полону сепаратистів, зазначав, що, окрім ведення переговорів щодо звільнення заручників і військовополонених, центр здійснюватиме комунікацію з представниками ООН, ОБСЄ, Червоним Хрестом та іншими міжнародними організаціями, а також виконуватиме низку соціальних функцій – доправлення медикаментів та провізії в зону АТО, евакуація мирного населення, створення «коридорів» для мирного населення тощо.

Звернутись до центру можна на електрону адресу centrosvobplen@ukr.net та через сторінку у Facebook «Центр звільнення полонених».

XS
SM
MD
LG