Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк про конвой з Росії: рівень російського цинізму не має меж


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Україна сама здатна забезпечити своїх громадян і може приймати гуманітарну допомогу виключно в межах міжнародного права і по лінії Червоного Хреста. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи в середу засідання уряду.

«Будь-які види допомоги Україна може приймати виключно в межах міжнародного права і виключно від Червоного Хреста. Ми, як уряд, поставляємо товари першої необхідності у всі звільнені території. Ми, як Українська держава, забезпечували і здатні забезпечувати своїх громадян», – сказав Яценюк.

За його словами, наразі в фонді допомоги мешканцям сходу є близько 6 мільйонів доларів. «Додатково уряд виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю товарів першої необхідності», – сказав прем’єр.

Глава уряду зауважив, що «рівень російського цинізму не має меж».

«Спочатку вони постачали танки, «Гради», терористів, бандитів, які розстрілювали українців, а потім вони постачають воду і сіль», – сказав Яценюк.

Він також додав: «Росіяни б краще цих 300 КамАЗів порожніх прислали, забрали назад своїх бандитів. І тоді не треба надсилати гуманітарну допомогу».

Тим часом, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що російський «гуманітарний конвой» не пропустять через територію Харківської області.

У Червоному Хресті заявили, що Росія досі не узгодила, з чого саме складається її «гуманітарний вантаж».

Тим часом, за даними російських ЗМІ, автоколона з російською «гуманітарною допомогою» для сходу України прибула до Воронежа, звідки вирушить у напрямку Бєлгорода (від Воронежа до Бєлгорода – 265 кілометрів, від Бєлгорода до українського кордону – 40 – ред.).

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами.

На цю ж тему: Навіщо Україні гуманітарна допомога Росії?

XS
SM
MD
LG