Доступність посилання

ТОП новини

У російських ЗМІ назвали кардинала Любомира Гузара «кровожерливим»


Кардинал Любомир Гузар
Кардинал Любомир Гузар

Олег Царьов, якого Україна оголосила в державний розшук, дав інтерв’ю російському державному телеканалу, в якому розповів про гуманітарну ситуацію на сході України. Тим часом, протоієрей УПЦ (МП) Андрій Ткачов, який переїхав із України до Росії, назвав «кровожерливою» позицію кардинала Любомира Гузара.

Журналістка російського державного телеканалу «Россия-24» взяла інтерв’ю у лідера сепаратистського руху «Південний схід», який називає себе спікером так званого «об’єднаного донецько-луганського парламенту» проросійських сепаратистів Олега Царьова.


Серед іншого, Царьов поділився своїми думками щодо люстрації, яку він вважає заходом покарання політичних супротивників.

«Щось схоже на люстрацію проходило у Сполучених Штатах Америки, коли комуністів звільняли з роботи, не пускали в політику», – заявив він.

Царьов також розповів про гуманітарну ситуацію, зокрема в Донецьку.

«Із Донецька зараз вивезти людей неможливо. Тобто, біженці перебувають у Донецьку. Поки що у нас є продовольство, поки що ми забезпечуємо біженців продовольством, мізерним пайком», – заявив він.

Однак, згідно з інформацією на сайті міського голови та міської ради Донецька, залишити місто можна потягом зі станції Ясинувата, автобусом з автовокзалу «Південний», а також власним автотранспортом, адже «всі виїзди з міста відкриті».

Цю інформацію підтверджує і журналіст Радіо Свобода із Донецька.

До того ж, на сайті Донецька написано, що «ситуація з наявністю у продажу основних груп продовольчих і непродовольчих товарів у місті далі залишається задовільною». Зокрема, у штатному режимі працюють ринки, а також деякі крамниці, супер- та гіпер-маркети.

Протоієрей Ткачов, який проклинав Майдан, тепер засуджує Гузара

Російський інтернет-портал «Правда.ру» написав, що «один із лідерів Української греко-католицької церкви (тут мають на увазі колишнього її главу кардинала Любомира Гузара – ред.) закликав продовжувати кровопролиття, засудивши антивоєнні демонстрації українських матерів».

Постать Гузара з інтернет-порталом обговорив протоієрей Української православної церкви (Московського патріархату) Андрій Ткачов, назвавши позицію кардинала «кровожерною».

В інтерв’ю українським ЗМІ Любомир Гузар дійсно закликав матерів не протестувати проти мобілізації.

«Ми не можемо сказати: нехай воно якось буде, нехай чужі діти йдуть воювати. Всі мають воювати, не тільки якась одна сторона. Всі повинні відповісти на поклик, бо треба боронити свого. Якщо не будемо боронити свого, то не будемо мати нічого», – сказав він агенції «Укрінформ».

На початку року, 25 січня, у день Великомучениці Тетяни, протоієрей УПЦ (МП)

Андрій Ткачов виголосив проповідь, під час якої прокляв активістів Майдану.

«Молюся, щоб Господь послав страх і тремтіння у серця і кістки заколотників, щоб Бог послав їм хворобу в дім і на вулиці, страх на вулиці і страх вдома, щоб вони зжерли один одного, нехай гад пожре гада – я сумувати за ними не буду», – заявив Ткачов.


Українська православна церква засудила політизовану проповідь Ткачова. Сам протоієрей невдовзі вирішив переїхати жити і служити в Московську область.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG