Доступність посилання

ТОП новини

Путін, Лукашенко і Назарбаєв підтвердили можливість зустрічі з Україною


Володимир Путін, Олександр Лукашенко та Нурсултан Назарбаєвим під час телефонної розмови підтвердили «можливість проведення зустрічі держав-членів Митного союзу і України у третій декаді серпня згідно з пропозицією президента Білорусі Олександра Лукашенка». Про це повідомляє прес-служба російського президента.

8 серпня, приймаючи у Мінську лідерів компартій Росії та України Геннадія Зюганова та Петра Симоненка, Олександр Лукашенко повідомив, що найближчим часом планується зустріч за участю президентів митної «трійки» і, можливо, України.

«Найближчим часом ми плануємо – президенти Білорусі, Росії, Казахстану, України (якщо Україна на це піде, хоча заперечень немає) – провести низку зустрічей, щоб принципово обговорити, що ж відбувається тут у нас», – зазначив Лукашенко.

Учора президенти України Петро Порошенко і Білорусі Олександр Лукашенко під час телефонної розмови обговорили можливість зняття торговельних бар’єрів між Києвом та Мінськом.

Як заявляв урядовий уповноважений у справах європейської інтеграції Валерій П’ятницький, Україна готова припинити санкції проти білоруських товарів, якщо білоруська сторона зніме перешкоди для українського експорту.

Влада Білорусі раніше запровадила обмеження на поставку українських товарів. Зокрема було запроваджено обмеження на українську картоплю, пиво і деякі будматеріали. Україна заявила, що такі обмеження є порушенням договору про вільну торгівлю в рамках СНД і запровадила відповіді обмеження на експорт білоруських товарів.

XS
SM
MD
LG