Доступність посилання

ТОП новини

Понад 250 громадян України попросили цього року притулок у Чехії – урядовці


Табір втікачів Сватово, Луганська область, 12 серпня 2014
Табір втікачів Сватово, Луганська область, 12 серпня 2014

Потік українських шукачів політичного притулку у Чеській Республіці зростає. Як повідомила Радіо Свобода заступник керівника відділу міграційної політики чеського Міністерства внутрішніх справ Павла Новотна, за сім місяців цього року вже 250 українських громадян попросило притулок у Чехії.

За даними Міністерства, упродовж минулого року з проханням надати політичний притулок у Чехії звернулось 146 громадян України.

Як зазначила Павла Новотна, досі кількість шукачів притулку з України зростала щомісяця на десятки осіб. На її думку, «причина зростання кількості заяв пов’язана з подіями в Україні».

Подані заяви розглядаються відділом міграційної політики Міністерства внутрішніх справ. Цього року із загальної кількості поданих заяв тільки 6 українських громадян отримали притулок у Чехії.

Як наголосила Павла Новотна, Чехія консультує свої кроки з рештою країн «Вишеградської четвірки» – Угорщиною, Польщею та Словаччиною, щоб бути готовою до можливого подальшого зростання напливу біженців з України.

За повідомленням агентства ООН у справах біженців, щонайменше 285 тисяч людей залишили свої будинки через конфлікт на сході України. Як заявив європейський директор УВКБ Вінсент Кошетель, 117 тисяч людей є внутрішньо переміщеними в Україні.

XS
SM
MD
LG