Доступність посилання

ТОП новини

ООН готова долучитися до координації міжнародної гуманітарної допомоги для України


Пан Ґі Мун
Пан Ґі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун пропонує, щоб ООН долучилася до координації надання міжнародної гуманітарної допомоги Україні для дотримання норм міжнародного права. Як повідомляє прес-служба українського глави держави, про це Пан Ґі Мун заявив президентові України Петру Порошенку під час телефонної розмови.

«Президент Порошенко повідомив, що влада України створила міжвідомчий координаційний механізм і запевнив Пан Ґі Муна в тому, що українська сторона робить все, щоб норми міжнародного права й українські процедури були дотримані. Глава держави привітав готовність ООН долучитися до координації міжнародної гуманітарної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Генсекретар ООН зауважив, що сьогодні зростає занепокоєння щодо останнього розвитку подій в Україні. Він також повідомив, що дуже уважно слідкує за розвитком ситуації в Україні, та висловив підтримку мирному плану президента України, заявили в прес-службі глави держави.

За повідомленням, Порошенко звернувся до генерального секретаря ООН з тим, що існує необхідність у загостренні уваги світової спільноти на питанні викрадення українського пілота Надії Савченко, яку утримують у в’язниці в Росії. Президент попросив генерального секретаря у його діалозі з Росією сприяти вирішенню цього питання.

Росія направила до України «гуманітарний конвой» із 280 вантажних автомобілів. У Червоному Хресті заявили, що Росія досі не узгодила, з чого саме складається її «гуманітарний вантаж».

Раніше сьогодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що російський «гуманітарний конвой» не пропустять через територію Харківської області. А прем’єр Арсеній Яценюк заявив про цинізм російської сторони в питанні наданні «допомоги». За словами голови уряду, Україна сама здатна забезпечити своїх громадян і може приймати гуманітарну допомогу виключно в межах міжнародного права і по лінії Червоного Хреста.

XS
SM
MD
LG