Доступність посилання

ТОП новини

Захист режисера Сенцова просить президентів України і Росії провести обмін в’язнями


Адвокати українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких ще навесні затримали в Криму і тепер судять у Москві за підозрою в організації терактів на півострові, звернулися до президентів України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна з ініціативою провести обмін в'язнями. Про це повідомляє спільнота «Свободу політв'язням Криму» на своїй сторінці у Facebook.

«Ми закликаємо здійснити обмін з урахуванням згоди обвинувачених та із зобов'язанням провести розслідування другою стороною після обміну. Крім того, ми вважаємо досить позитивним фактором можливу угоду про правову допомогу між сторонами в роботі по цих кримінальних справах», – написано у зверненні.

Йдеться про громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Надію Савченко, Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія, які перебувають під вартою в Москві, а також про громадянку Росії Марію Коледову, що перебуває в одному із слідчих ізоляторів Києва та фотокореспондента інформагентства «Росія сьогодні» Андрія Стеніна, який, імовірно, знаходиться під вартою в Запоріжжі.

«Що стосується наших підзахисних – Олега Сенцова та Олександра Кольченко, то навіть за версією слідства вони не скоювали ніяких актів насильства, і від їхніх дій ніхто не постраждав», – йдеться в зверненні.

На думку адвокатів, всі ці люди виявилися заручниками політичної ситуації.

Російська влада звинувачує українського режисера Олега Сенцова і ще трьох українських активістів, затриманих в Сімферополі, в підготовці терактів у Криму. Правозахисники вважають кінематографіста політв'язнем.

XS
SM
MD
LG