Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: український гуманітарний вантаж з регіонів вирушить опівдні на Луганщину


Ірина Геращенко, Уповноважений президента України з питань врегулювання ситуації на Сході
Ірина Геращенко, Уповноважений президента України з питань врегулювання ситуації на Сході

Сьогодні опівдні машини з українським гуманітарним вантажем з Києва, Харкова та Дніпропетровська вирушить на Луганщину. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила Уповноважений президента України з питань врегулювання ситуації на Сході Ірина Геращенко.

«Вантаж передадуть для потреб Червоного Хреста, аби міжнародна гуманітарна місія могла доставити ці продукти людям, що стали заручниками бандитів. Важливо, щоб бойовики пропустили місію по контрольованій ними території і гарантували безпеку», – написала Ірина Геращенко.

За її даними, з 6 липня департамент надзвичайних ситуацій зміг передати на Схід 250 тон продуктів, 800 спецпайків, більше 9 тисяч літрів води, тисячі буханців хліба.

Нині увага української влади, серед іншого, зосереджена до долі вантажу, який позавчора відправила Росія у великій автоколоні як «гуманітарну допомогу» жителям Донбасу. Наразі відомо, що чимраз ближче до українського кордону рухається близько ста вантажіок, маршрут більше півтори сотні інших авто невідомий з вечора середи.

Про загострення гуманітарної ситуації на Сході заявила раніше ООН.

XS
SM
MD
LG