Доступність посилання

ТОП новини

Депутати ухвалили закон про міжнародні санкції


Верховна Рада ухвалила ініційований урядом закон про міжнародні санкції за підтримку і фінансування тероризму в Україні. За це рішення проголосували 244 депутати.

Представляючи законопроект, Яценюк повідомив, що до другого читання було внесено низку правок. «Це рамковий законопроект, який дає державі право захищати свої інтереси, – зазначив Яценюк. – Глава Української держави через Раду національної безпеки і оборони буде мати право запровадити ряд санкцій на кшталт тих, які вводяться нашими західними партнерами – країнами ЄС, США і «Великої сімки».

За словами Яценюка, уряд погодився вилучити з переліку санкцій обмеження і припинення надання послуг поштового зв’язку, заборону й обмеження теле- і радіотрансляції, обмеження або припинення діяльності ЗМІ та обмеження і припинення виробництва друкованих ЗМІ та іншої інформаційної продукції. Голова уряду наголосив, що такі обмеження можуть вводитися лише за рішенням суду.

За основу законопроект ухвалили на ранковому засіданні Верховної Ради у вівторок, 12 серпня.

Уряд України ініціював запровадження санкцій стосовно 172 фізичних осіб і 65 юридичних осіб Росії та інших країн за фінансування тероризму в Україні та підтримку окупації Криму.

Після голосування прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк подякував депутатам від імені уряду і зазначив, що сьогодні парламент зробив два історичних кроки до енергетичної незалежності держави, а також показав, що «Україна вміє себе захищати».

XS
SM
MD
LG