Доступність посилання

ТОП новини

Російському вантажу нададуть статус гуманітарного у разі отримання документів Червоного Хреста


Російський «гуманітарний конвой» із майже 300 КАМАЗів біля міста Каменськ-Шахтинський Ростовської області Росії, 14 серпня 2014 року
Російський «гуманітарний конвой» із майже 300 КАМАЗів біля міста Каменськ-Шахтинський Ростовської області Росії, 14 серпня 2014 року

Уряд готовий організаційно допомогти Червоному Хресту з доставкою вантажу російського «гуманітарного конвою» в пункти призначення, заявляє міністр соціальної політики України Людмила Денісова.

«Якщо Росія справді хоче допомогти жителям Донецької і Луганської областей, вона має передати вантаж Червоному Хресту. Цій організації уряд готовий надати всю необхідну допомогу. Зокрема Міністерство соціальної політики у разі отримання від Червоного Хреста відповідних документів у терміновому порядку розгляне питання надання цьому вантажу статусу гуманітарного... Але для цього Росія має передати вантаж Червоному Хресту на кордоні з Україною», – цитує слова Денісової прес-служба Мінсоцполітики.

За повідомленням в ефірі Першого національного Денісова також зазначила, що Кабмін регулярно доправляє до зони АТО продовольство й товари першої необхідності.

Тим часом, як повідомляє агенція «Інтерфакс» із посиланням на прикордонну службу України, це відомство не має інформації про те, де перебуває російський «гуманітарний конвой» і через який пункт пропуску він має намір перетинати міждержавний кордон.

За інформацією деяких ЗМІ, російський гуманітарний конвой нині перебуває неподалік міста Донецька Ростовської області, найближчий прикордонний перехід від якого – пункт пропуску «Ізварине», який не контролює українська сторона.

XS
SM
MD
LG