Доступність посилання

ТОП новини

Закон про реформування ГТС дозволить розпочати переговори з іноземцями – Коболєв


Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв
Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв

Ухвалення закону щодо єдиної газотранспортної системи дозволяє розпочати офіційні переговори з американськими і європейськими компаніями, які зацікавлені брати участь у реформуванні української ГТС. Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Ухвалення цього законопроекту – це важливий крок, який дозволить зменшити ризики транзиту газу територією України, що виникли через загострення українсько-російських відносин», – цитує слова Коболєва прес-служба «Нафтогазу».

Андрій Коболєв наголошує, що українська ГТС залишатиметься державною.

«Українська ГТС залишиться у державній власності. При цьому всі бізнес-процеси будуть побудовані за європейськими стандартами. Це зробить українську систему транспортування газу прозорою і зрозумілою західним партнерам», – зазначив керівник «Нафтогазу».

У «Нафтогазі» наголошують, що розпочати офіційні переговори з операторами газотранспортних мереж щодо їх участі в управлінні українською ГТС мають розпочати вже найближчим часом.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила в другому читанні і загалом законопроект «Про внесення змін до деяких законів України про реформування системи управління єдиної ГТС України».

Цим документом пропонується внести зміни до законів «Про трубопровідний транспорт», «Про нафту і газ», «Про оренду державного та комунального майна», «Про засади функціонування ринку природного газу», які спрямовані на реформування Єдиної газотранспортної системи відповідно до взятих Україною зобов’язань згідно з Договором про заснування Енергетичного співтовариства.

XS
SM
MD
LG