Доступність посилання

ТОП новини

Ірак: ситуація для єзидів покращилась – Обама


Дитина з родини єзидів, які після наступу ісламістів, змушені були втікати, 10 серпня
Дитина з родини єзидів, які після наступу ісламістів, змушені були втікати, 10 серпня

Ситуація для релігійної меншини єзидів, які переховуються у горах побіля міста Сінджар, значно покращилася. Це сталося після того, як американські військові літаки завдали ударів по позиціях бойовиків «Ісламської держави» на півночі Іраку. Про це заявив президент США Барак Обама.

Під час прес-конференції Обама повідомив, що під час бомбардування американськими винищувачами позицій ісламістів, «облогу прорвали». За його словами, до міста Сінджар було направлено невелику команду американських радників, щоб оцінити ситуацію на місці.

Барак Обама наголошує, що американська операція на півночі Іраку не буде тривалою, але зазначає, що США продовжуватимуть вживати необхідних заходів, включаючи авіаційні бомбардування, для захисту американців в Іраку.

За повідомленням влади США, наразі у горах побіля міста Сінджар залишається близько 4,5 тисячі втікачів, дехто з них був пастухами у горах і не потребує евакуації.

Ісламісти захопили значні території на півночі і заході Іраку з початку їхньої наступальної операції у червні.

Минулого тижня президент США Барак Обама дав добро на застосування американської авіацію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку задля захисту американського персоналу, який перебуває в Ірбілі та захисту релігійних меншин, які змушені були тікати після наступу ісламістів.

XS
SM
MD
LG