Доступність посилання

ТОП новини

Київський район Донецька обстрілювали упродовж дня – прес-центр АТО


Сьогодні упродовж дня вівся обстріл Київського району Донецька. Про це повідомляє прес-служба антитерористичної операції з посиланням на місцевого священика.

«Щойно на представників сил АТО по відкритих каналах вийшов настоятель храму Святого Великомученика Пантелеймона отець Роман. Цей храм розташований у Гладківці Київського району міста Донецька. Отець Роман, телефоном повідомив, що сьогодні тривалий час цей густонаселений район щільно обстрілювався артилерією та установками БМ 21 «Град». Налякані люди полишили свої домівки та почали шукати прихистку за стінами святині. На даний момент там знаходиться велика кількість літніх людей, жінок та дітей», – повідомляє прес-центр АТО на їхній сторінці у Facebook.

Священник повідомив, що багато втікачів наразі перебувають у храмі.

«За словами отця Романа, люди, які знайшли прихисток за стінами храму Святого Великомученика Пантелеймона, мають невеликий запас їжі та води. Але всі вони розмістилися дуже щільно на порівняно невеликій території. Отже будь-яке потрапляння туди снаряду випущеного терористами неминуче призведе до численних жертв та каліцтв. Тим більше, що неподалік храму вибухами вже знищено кілька жилих будинків», – зазначають в АТО.

Прес-служба антитерористичної операції наголошує, що українські військові не вели і не ведуть обстрілів житлових кварталів.

«Керівництво Збройних сил, а також управління військ АТО офіційно заявляють і наголошують – артилерією Збройних сил України ніколи не велось і не ведеться обстрілів житлових кварталів населених пунктів, а тим більше храмових споруд», – наголошується у повідомленні.

Сепаратисти натомість заявляють, що удару з установки «Град» зазнав район Широкий Донецька і звинувачують у цьому українських військових. За повідомленням бойовиків, у місті наразі серйозна пожежа.

Після звільнення Слов’янська Донецької області, який був оплотом сепаратистів, бойовики масово перемістилися у Донецьк та Луганськ.

Антитерористична операція на Донбасі триває з квітня.

Україна визнала угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG