Доступність посилання

ТОП новини

Росія відповідальна за те, щоб бойовики не чинили провокацій з гуманітарною допомогою – МЗС України


Російська Федерація несе усю відповідальність за те, щоб терористи, які мають оперативний контроль за ситуацією у певних районах Луганської області, не чинили будь-яких провокацій проти ініційованої президентом України Міжнародної місії гуманітарної допомоги для потреб цивільного населення Луганщини, а також проти персоналу МКЧХ під час виконання їхньої місії. Про це йдеться у заяві МЗС України.

Також українські дипломати висловили умови, на яких гуманітарна допомога може бути доставлена в Україну.

«З метою уникнення провокацій було досягнуто низку технічних домовленостей, які дозволяють поставити дії російської сторони в рамки, визначені та контрольовані Україною і міжнародними інституціями, зокрема Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) та ОБСЄ. Зокрема, прикордонний та митний контроль, а також належне оформлення гуманітарної допомоги відповідно до законодавства України, здійснюватимуть уповноважені органи України за сприяння та моніторингу МКЧХ та ОБСЄ», – йдеться в повідомленні.

«Усі гуманітарні вантажі, включно з російською гуманітарною допомогою, доставлятимуться до місць призначення, що знаходяться під оперативним контролем терористів, виключно МКЧХ. Комітет забезпечуватиме також усі логістичні аспекти, пов’язані зі зберіганням та розподілом допомоги», – зазначили в МЗС.

Колона з «гуманітарною допомогою» для жителів Донбасу виїхалау вівторок, 12 серпня, з Підмосков’я. 280 білих КамАЗів, за попередніми даними, везуть 2 тисячі тон вантажу.

Напередодні ввечері представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) встановили зв'язок з російським гуманітарним конвоєм. «Багато практичних деталей ще потрібно уточнити», – повідомили з цього приводу у Червоному Хресті.

XS
SM
MD
LG