Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест приймає гуманітарний вантаж української сторони – Геращенко


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Частину української гуманітарної допомоги вже розвантажили на складах у Старобільську Луганської області, представники Червоного Хреста приймають вантаж, повідомила уповноважена президента з урегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

«Наразі розвантажено третину вантажівок. Червоний Хрест розпочинає згідно з описом приймати вантаж і діяти за своїм графіком передавання гуманітарної допомоги», – написала вона на своїй сторінці у мережі Facebook.

За інформацією Геращенко, колону з Харкова вже розвантажили, колона з Дніпропетровська – чекає на розвантаження, київська колона ще в дорозі.

Уповноважена президента називає три проблеми подальшої долі гуманітарного вантажу: спека, питання безпечної доставки вантажу до підконтрольних бойовиками районів, передавання продуктів саме цивільному населенню.

«Склади в Старобільську повністю забиті українською гуманітарною допомогою. Департамент надзвичайних ситуацій пропонує частину вантажу, який ще в машинах, вивантажити на складах у Лисичанську й Сєверодонецьку. Також пропонують із борошна випекти хліб на місцевих хлібозаводах і доставляти вже хліб», – додала Геращенко.

У четвер на Донбас в район Старобільська вирушили українські вантажівки з гуманітарною місією: 19 вантажівок з Києва, 26 із Харкова і 21 з Дніпропетровська. Вміст таємниці не становить: крупи, мука, хліб, ліки, питна вода, предмети особистої гігієни і навіть туалетний папір. Загальна вага українського гуманітарного вантажу становить 800 тонн.

XS
SM
MD
LG