Доступність посилання

ТОП новини

Український Червоний Хрест досі не отримав документів щодо вмісту «гуманітарного вантажу» росіян


Водії російського гуманітарного конвою показують вміст вантажівок, поблизу міста Каменськ-Шахтинський, Росія, 15 серпня 2014 року
Водії російського гуманітарного конвою показують вміст вантажівок, поблизу міста Каменськ-Шахтинський, Росія, 15 серпня 2014 року

Товариство Червоного Хреста України досі чекає від російської сторони пакету документів щодо вмісту «гуманітарного вантажу», який перебуває у місті Донецьку Ростовської області.

«Де б цей вантаж тепер не був, нас він цікавитиме лише після оформлення необхідного пакету документів для його прийняття. Це повний перелік вантажу, який там у фурах є. По-друге, для цього має бути прикладений конкретний документ, в якому місті донор – тобто, російський уряд – і український уряд, який хоче прийняти цей вантаж, в якому місті вони будуть організовувати пропускну систему. Нас також цікавить, хто буде відповідальний з того боку», – повідомив Радіо Свобода речник Товариства Іван Щербанюк.

Тим часом, як повідомила уповноважена президента з урегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко, представники Червоного хреста прийняли частину української гуманітарної допомоги, яку доставлено на склади міста Старобєльськ Луганської області.

Керівник оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста в Європі і Центральній Азії Лоран Корба заявив, що українські прикордонники і митники мають розпочати огляд російського гуманітарного конвою в п’ятницю. Від російської сторони отримано лише загальний опис вантажу, заявив Корба сьогодні в Києві.

XS
SM
MD
LG