Доступність посилання

ТОП новини

Більшість шкіл Донбасу почнуть навчальний рік 1 вересня – Квіт


Сергій Квіт
Сергій Квіт

На більшій частині території Донецької і Луганської областей навчальний рік розпочнеться з 1 вересня, заявляє міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Проте, за його словами, там, де ситуація залишається напруженою, рішення ухвалюватимуть у міру її розвитку.

«Ми з’ясували, що в основному ми зможемо розпочати навчальний рік в наших школах на Донбасі і зможемо практично забезпечити школами усіх наших дітей», – сказав Квіт.

Міністр зауважив, що рішення про початок навчального року в школах ухвалюватимуть місцеві органи влади, а університетів – самі виші, які є в Україні автономними. При цьому міністр нагадав, що Міносвіти перенесло терміни прийому документів для абітурієнтів Донбасу до 15 вересня, для того, щоб навчальний рік розпочався з 1 жовтня.

За словами Квіта, на Донбасі є мало таких навчальних закладів, які були повністю зруйновані внаслідок бойових дій, але є чимало пошкоджених, що потребують відновлення.

Міністр також повідомив, що наступного тижня відбудеться ще одна нарада за участю віце-прем’єра з гуманітарних питань Олександра Сича, куди також запросять Держказначейство і Мінекономрозвитку.

XS
SM
MD
LG