Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Росію припинити постачання зброї і бойовиків в Україну


Євросоюз закликає Росію негайно припинити постачання зброї та бойовиків через кордон з Україною. Про це йдеться у висновках за результатами позачергового засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні.

«Будь-які односторонні військові дії Російської Федерації в Україні, під будь-яким приводом, включаючи гуманітарний, будуть розцінені Євросоюзом як грубе порушення міжнародного права. З метою досягнення швидких і відчутних результатів щодо деескалації конфлікту і покращення ситуації для цивільного населення, ЄС закликає Росію негайно припинити будь-які форми порушення кордону, зокрема постачання зброї та озброєних бойовиків, а також відвести свої війська від кордону з Україною», – наголошується у документі.

Учора ввечері британські журналісти заявили, що бачили, як російські бронемашини перетнули український кордон. Сьогодні цю інформацію підтвердили в РНБО України.

За повідомленням президента України Петра Порошенка, значна частина російської військової техніки, яка минулої ночі вторглася в Україну, була знищена вночі української артилерією, заявив президент України Петро Порошенко.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму. Росія запровадила санкції у відповідь.

XS
SM
MD
LG