Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест інвентаризує урядову допомогу Сходу, яку вивантажили в Сєверодонецьку


Урядова гуманітарна допомога дорогою на Схід
Урядова гуманітарна допомога дорогою на Схід

Станом на 9 ранку 16 серпня, 41 вантажний автомобіль − а це майже 500 тонн − було повністю розвантажено рятувальниками на один зі складів Сєверодонецька. Зараз представники Червоного Хреста та української сторони проводять інвентаризацію. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Після інвентаризації гуманітарний вантаж буде прийнятий Міжнародним комітетом Червоного Хреста для подальшого розподілу та направлення, вже під його егідою, мирному населенню, яке опинилося в районі проведення антитерористичної операції.

Упродовж доби Державна служба України з надзвичайних ситуацій доставила близько 800 тонн вантажу на схід України.

14 серпня о 19:30 до міста Старобільськ прибула перша колона з Харкова. Рух вантажівок з продовольством і товарами першої необхідності очолював голова ДСНС України Сергій Бочковський, а супроводжували − голова Харківської ОДА Ігор Балута і виконуюча обов’язки Голови Луганської ОДА Ірина Верігіна. 30 автомобілів з вантажем (понад 280 тонн) у підготовлені складські приміщення загін 110 рятувальників ДСНС України розвантажував практично вручну до ранку наступного дня.

Переміщені у склади Старобільська продукти харчування (овочі, крупи, цукор, борошно, олія, консерви, мед, чай), вода, медикаменти та інші предмети першої необхідності були згідно з переліком передані керівником колони та прийняті представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста. На території складських приміщень міст Старобільськ і Сєверодонецьк, де певний час буде зберігатися вантаж, спільними зусиллями рятувальників і місцевих відділків міліції забезпечено його охорону.

XS
SM
MD
LG