Доступність посилання

ТОП новини

Росія не зможе довго витримати власне ембарго на імпорт сільгосппродукції з ЄС – Шмідт


За оцінкою федерального міністра сільського господарства Німеччини Крістіана Шмідта, Росія не зможе довго витримати власне ембарго на імпорт сільгосппродукції з країн Євросоюзу. Про це повідомляє DW з посиланням на газету Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

«У Росії рівень самозабезпечення продуктами землеробства не перевищує 60 відсотків. Приміром, вирішити питання браку молочної продукції країна самотужки не в змозі», – заявив міністр.

Шмідт вважає, що ЄС не повинен драматизувати ситуацію з російським ембарго, яке, на його думку, матиме «вельми обмежений вплив» на європейський сільськогосподарський ринок. «Передчасними» вважає німецький міністр і вимоги компенсацій виробникам сільгосппродукції, закликаючи до стриманості в цьому питанні.

На початку вересня аграрні міністри країн ЄС обговорять ситуацію, що склалася. До цього часу Єврокомісія зможе підготувати дані, що стосуються довгострокових перспектив з експорту сільгосппродукції.

З 7 серпня Росія заборонила постачання яловичини, свинини, птиці, сирів, фруктів і молока з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Ембарго введене строком на один рік.

XS
SM
MD
LG