Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині за підозрою у скоєнні теракту на бронетанковому заводі затримали шестеро осіб


У Харківській області за підозрою у скоєнні терактів затримали шестеро осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на прокурора області Василя Синчука.

За його відомостями, під час розслідування скоєних раніше в області обстрілів вантажного потяга та приміщення Харківського бронетанкового заводу слідчі управління СБУ в області отримали інформацію про можливе вчинення в ніч 16 серпня 2014 року терористичного акту з метою знищення особового складу одного із загонів особливого призначення ГУМВС України, який тимчасово розміщений у Харківській області.

Під час спецоперації правоохоронці 16 серпня затримали 6 чоловіків, мешканців Харкова. Двоє з них – батько та син, у них було вилучено «РПГ-26». Крім того, за результатами обшуків за місцем мешкання затриманих вилучено два автомати «Калашникова», пістолет «Макарова», інші боєприпаси.

Синчук підкреслив, що вказана група осіб обґрунтовано підозрюється у скоєнні кількох терористичних актів: пострілів у вантажний потяг та приміщення Харківського бронетанкового заводу.

На даний час усім затриманим повідомлено про підозру за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) КК України.

Синчук наголосив, що прокуратура області наполягатиме на обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

7 липня у Харківській області невідомі з невстановленої зброї обстріляли вантажний потяг на перегоні «Зміїв – Занки» Південної залізниці. 3 серпня також невідомі з вогнемета обстріляли адміністративне приміщення Харківського бронетанкового авторемонтного заводу. Обидва злочини були кваліфіковані як теракт.

XS
SM
MD
LG