Доступність посилання

ТОП новини

Переговори щодо ситуації в Україні були «складними» – Штайнмаєр


Міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії обговорили ситуацію на Донбасі
Міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії обговорили ситуацію на Донбасі

Переговори щодо ситуації в Україні були «складними», але був зроблений «певний прогрес». Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Заява Штайнмаєра з'явилася після завершення 5-годинної зустрічі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, Росії та України.

За словами Штайнмаєра, міністри обговорять ситуацію з лідерами їхніх країн і, можливо, погодять 18–19 серпня, як продовжити переговори щодо припинення вогню на сході України.

Український міністр закордонних справ Павло Клімкін написав після зустрічі на своїй сторінці у Twitter, що «червону лінію не перетнули».

«Немає місця компромісу там, де держава повинна перетнути свою червону лінію. Україна її не перетнула. Відчував підтримку наших партнерів», – зазначив Клімкін.

Український міністр подякував «за підтримку» своїм колегам із Франції Лоранові Фаб’юсу та Німеччини Франкові-Вальтеру Штайнмаєрові.

У неділю у Берліні відбулася тристороння зустріч з участю України, Росії та ЄС на рівні міністрів закордонних справ. Вона тривала п'ять годин.

Україна та Захід звинувачують Росію у постачання зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму.

XS
SM
MD
LG