Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики втікають чи здійснюється ротація? (Огляд преси)


На тлі перемог сил антитерору бойовики почали вбивати жінок і дітей у колонах біженців, обурюється газета «Україна молода». Якщо раніше сепаратисти просто перешкоджали біженцям залишити місто, то тепер почали їх жорстоко вбивати. За даними РНБО, основна частина бойовиків планувала залишити Донеччину до 18 серпня. Представники «ДНР» за допомогою фіктивних документів стали активно залишати зону АТО під виглядом біженців. Утім, військові експерти видання зауважують, що радіти втечі бойовиків зарано. Адже Кремль, швидше за все, проводить приховану ротацію в середовищі бойовиків і диверсантів. Заголовок публікації – «Мерзотники, що не знають жалю».

Рівень довіри жителів Донбасу до сепаратистів стрімко падає, їх підтримують зараз лише найвідданіші прихильники, а після бомбардування колони біженців довіра до сепаратистів взагалі впаде до нуля навіть серед них, переконаний експерт газети «Сегодня». Про це він наголошує в статті «Майже всі люди згоріли заживо».

Чи здатні народні депутати перед розпуском змінити правила гри? – про це розмірковує газета «День». Видання пише, що вперте небажання більшості депутатів попрощатися зі своїми мандатами, вкотре підтверджує, що нинішня Верховна Рада має піти у небуття. Президент зараз зацікавлений у якнайшвидшому проведенні виборів, однак змоги встигнути швидко мобілізувати суспільство, щоб тиснути на парламент, який має проголосувати за пакет необхідних змін до законодавства, не має. Тому процес буде рухатись еволюційним шляхом, бо влада та олігархи, які її контролюють, хочуть зберегти систему та себе в ній. Нинішня політична система не забезпечує соціальні ліфти та можливість потрапляти до парламенту тим народним обранцям, які б відстоювали інтереси пересічних громадян. Щоб змінити її, треба не один закон – це комплексна інформаційна та законодавча робота. Чи може парламент оновитися за старими правилами? Якщо говорити про його очищення від Партії регіонів та комуністів, то він оновиться, переконує газета. Природньо, що кількість людей від цих політичних сил буде значно меншою. Але якщо говорити про якісні зміни країни та системи, то цього не станеться, бо до парламенту прийдуть не представники людей, а захисники інтересів олігархів та великих фінансово-промислових груп, які змагаються між собою за вплив, переконаний експерт.

У серпні набув чинності закон, який передбачає внесення змін щодо пасивних доходів, зокрема він змінив механізм стягування відсотків за депозитами, зробивши його істотно простіше і зручніше. Тепер вкладникам, які отримували доходи у вигляді відсотків за депозитами, не потрібно збирати квитанції та подавати за підсумками року декларації – всі нарахування за новим податком зроблять банки. Докладніше про це розповідає газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG