Доступність посилання

ТОП новини

Україна не відповідає за безпеку російської «гуманітарної допомоги» на території, контрольованій бойовиками – Чалий


Заступник керівника Адміністрації президента Валерій Чалий
Заступник керівника Адміністрації президента Валерій Чалий

Україна не відповідає за безпеку проходження російської колони з «гуманітарною допомогою» по території, контрольованій сепаратистами. Про це заявив заступник керівника Адміністрації президента Валерій Чалий під час брифінгу.

«Україна не відповідає за безпеку у тій зоні, яку контролюють бойовики. Це відповідальність тих, хто контролює ситуацію та їхніх господарів, яких ви теж добре знаєте», – зазначив Чалий.

Валерій Чалий наголосив, що спочатку Україна пропонувала для перетину гуманітарного вантажу пункт у Харківській області. За його словами, за всю логістику вантажу відповідає Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) і це питання з ними погоджено.

Міністр соціальної політики України Людмила Денісова 16 серпня підписала наказ про визнання вантажу МКЧХ гуманітарною допомогою, повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату уряду України.

16 із майже 300 російських вантажівок, які зупинилися в Каменськ-Шахтинському Російської Федерації, 17 серпня просунулися до пропускного пункту «Донецьк» у Росії на кордоні з Україною.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами. Москва звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG