Доступність посилання

ТОП новини

Інформація про входження російської техніки до Луганська неоднозначна


Колона російської техніки у Ростовській області, за 30 кілометрів від кордону з Україною, 17 червня 2014
Колона російської техніки у Ростовській області, за 30 кілометрів від кордону з Україною, 17 червня 2014

У Луганськ, який перебуває в оточенні українських військових прорвалося підкріплення для сепаратистів. Про це повідомляє координатор «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook. За його словами, йдеться про 40 одиниць важкої бронетехніки з Росії.

«Підтверджується той факт, що у вівторок у Луганськ на підмогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки. Частина її прибула з Росії раніше, частина – увійшла на Донбас з російської території у вівторок», – зазначає Тимчук.

«Яким чином колона техніки змогла прорватися через лінію оточення, враховуючи, що Луганськ заблокований кільцем блок-постів і опорних пунктів сил АТО, ми на даний момент сказати не можемо», – наголосив Тимчук.

Входження російської техніки та бойовиків у Луганськ підтвердив і командувач АТО на Луганщині Ігор Воронченко в ефірі «Громадського телебачення».

«3 дні тому колона Збройних сил Росії зайшла на територію України. Це 1200 осіб, ймовірно, російських військовослужбовці, 150 одиниць бронетехніки – в тому числі танки та «Гради», – зазначив Ігор Воронченко.

Між тим, як повідомляє донецьке інтернет-видання «ОстроВ», з посиланням на джерело близьке до добровольчого батальйону «Айдар», інформація «про півторакілометрову колону військової техніки з Росії, яка начебто 19 серпня увійшла у Луганськ, є дезінформацією».

Фото- ж чи відеопідтвердження щодо входження колони військової техніки до Луганська немає.

Посольство США в Україні на своїй сторінці у Facebook нагадує суботню заяву Олександра Захарченка, який називає себе «прем’єром» угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним.

«Отримали з Росії «150 одиниць бойової техніки, з них 30 – танки; 1200 чоловік, що пройшли упродовж 4 місяців навчання на території Російської Федерації», – заявив тоді Олександр Захарченко.

Російська ж сторона, спростувала його інформацію.

«Ми неодноразово говорили, що ніяка техніка туди не поставляється», – заявив речник російського президента Дмитро Песков.

Україна і Захід звинувачують Росії у постачанні на Донбас зброї та бойовиків. Москва свою причетність відкидає.

XS
SM
MD
LG