Доступність посилання

ТОП новини

Весь світ шокований вбивством журналіста Фолі – Обама


Американський журналіст Джеймс Фолі
Американський журналіст Джеймс Фолі

Весь світ шокований вбивством американського журналіста Джеймса Фолі бойовиками угруповання «Ісламська держава». Про це заявив президент США Барак Обама.

«Ніякий бог не виправдає те, що вони зробили вчора», – сказав Обама у першому виступі після того, ісламісти оприлюднили відео зі стратою журналіста Фолі.

Виступаючи у Массачусетсі, де президент проводить відпустку з родиною, він заявив, що США продовжуватимуть протистояти «Ісламській державі» попри їхні погрози Америці і «робитимуть те, що має бути зроблено» для захисту людей.

«Ісламській державі» немає місця у 21-столітті», – наголосив Обама і додав, що ісламісти викрадають жінок і дітей, застосовують проти них тортури, ґвалтують і вбивають.

Бойовики «Ісламської держави» заявили, що страта Джеймса Фолі є відповіддю на авіаудари США, які вони завдають по позиціях ісламістів в Іраку.

Дії «Ісламської держави» засудила низка лідерів світової спільности, зокрема США, Німеччини, Британії та Франції.

19 серпня угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео, де показується страта американського журналіста.

Джеймс Фолі був викрадений у Сирії у листопаді 2012 року невідомими озброєними людьми.

На початку літа ісламісти значно просунулися на півночі Іраку, що змусило США застосувати авіацію на підтримку іракських і курдських сил безпеки. Це вперше з моменту відведення військ США з Іраку у 2011 році.

XS
SM
MD
LG