Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв став уповноваженим президента у справах кримських татар – указ


Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу
Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу

Президент Петро Порошенко призначив депутата Мустафу Джемілєва своїм уповноваженим у справа кримськотатарського народу. Відповідний указ підписав глава держави, повідомляє прес-служба українського президента.

«Призначити Джемілєва Мустафу – народного депутата – уповноваженим президента України у справах кримськотатарського народу (за згодою)», – мовиться у повідомленні.

До повноважень Мустафи Джемілєва входитиме забезпечення «дотримання конституційних прав кримськотатарського народу як корінного народу України».

Лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву заборонили в’їзд до Криму. Акт про заборону на в’їзд йому вручили, коли він перетинав кордон Криму з материковою Україною. Термін дії заборони – до 19 квітня 2019 року. Причини заборони в акті не вказані.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG