Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО відбили спробу підкріплення для сепаратистів в Іловайськ – «Донбас»


Дві третіх частини Іловайська Донецької області контролюють українські військові. Про це йдеться у повідомленні добровольчого батальйону «Донбас» на їхній сторінці у Facebook.

«Зараз у місті Іловайськ знаходиться виключно батальйон «Донбас» і Збройні сили України. Як і вранці 2/3 міста знаходиться під контролем українських силовиків. 1/3 тримає незаконне збройне формування «Оплот». Батальйони «Дніпро» та «Азов» знаходяться за межами Іловайська. Упродовж дня ними було здійснено спроби зайти до міста, але вони не мали успіху», – зазначають у «Донбасі».

За повідомленням «Донбасу», українським бійцям вдалося відбити спробу нових бойовиків увійти до Іловайська.

«Бійці «Донбасу» відбили спробу терористичного угрупування «Восток» увійти до Іловайська з півночі, з підкріпленням (шість одиниць танків). У ході двохгодинного бою два танки терористів було знищено, два підняли білий прапор, два відійшло. Завдяки вдалій роботі батальйону «Донбас» та артдивізіону ЗСУ було знищено половину особового складу супротивника», – мовиться у повідомленні.

У батальйоні кажуть, що сьогодні загинуло двоє їхніх бійців.

«На західній околиці міста, під селом Гробовське, терористи влаштували засідку. Втративши свій танк і БМП вони захопили автобус із пораненими бійцями «Донбасу». Двоє поранених загинуло. Інших вдалося відбити», – зазначають у батальйоні «Донбас».

За повідомленням батальйону «Шахтарськ», в Іловайську бойовики збудували укріпрайон, через який українські бійці не можуть прорватися вже тиждень.

«Без серйозної вогневої підтримки штурмувати Іловайськ ми будемо довго. Давайте нехай всі почнуть просто говорити правду. Іловайськ це фортеця, яку взяти складно. Саме ту частину, яка цікава терористам як транспортна розв’язка, як склади їх зброї. Давайте не кричати про великі перемоги і звершення завчасно», – зазначили у батальйоні «Шахтарськ».

Як зазначав сьогодні речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, військовослужбовці батальйону Національної гвардії України «Донбас» разом із військовослужбовцями Збройних сил України і батальйонами територіальної оборони «Дніпро» та «Шахтарськ» контролюють Іловайськ Донецької області.

За інформацією РНБО, від початку антитерористичної операції по 11 серпня, на сході України загинули 568 українських військовослужбовців.

Після звільнення Слов’янська Донецької області, який був оплотом сепаратистів, бойовики масово перемістилися у Донецьк та Луганськ.

Антитерористична операція на Донбасі триває від квітня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG