Доступність посилання

ТОП новини

Із зони АТО з притулків вивезли всіх дітей – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За даними Мінсоцполітики, станом на сьогодні із притулків для дітей, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, які розташовані в зоні АТО, евакуйовані всі діти, повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, більшість дітей (105) вивезли до центрів соціально-психологічної реабілітації інших регіонів.

Як заявив Лисенко, ці діти будуть навчатися в загальноосвітніх навчальних закладах за місцем свого перебування. Частину дітей-сиріт і з обмеженими можливостями Луганської і Донецької областей вивезли на оздоровлення до Бердянська (23 дитини).

Крім того, за даними РНБО, із Донецької області до інших областей України переїхали 28 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 215 дітей і 66 прийомних сімей, в яких виховується 165 дітей-сиріт, і дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього – 380 дітей.

З Луганської області – переїхали 18 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 127 дітей і 29 прийомних сімей, в яких виховується 58 дітей-сиріт, і дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього – 185 дітей.

У минулі місяці українська влада заявляла про кілька випадків викрадення бойовиками дітей-сиріт із Донбасу і перевезення їх до Росії.

XS
SM
MD
LG