Доступність посилання

ТОП новини

Росія закликає ООН ухвалити заяву про припинення вогню на Донбасі через «гуманітарний конвой»


Вантажівки з російським «гуманітарним конвоєм» у Ростовській області Росії
Вантажівки з російським «гуманітарним конвоєм» у Ростовській області Росії

Росія закликає Раду Безпеки ООН ухвалити заяву про припинення в Україні вогню на період доставки «гуманітарної допомоги». Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

«Головне – забезпечити, щоб на етапі проходження автоколон до місця призначення були виключені будь-які збої. Російська сторона підтверджує тверді гарантії безпеки, яка проводиться. Аналогічні гарантії, як відомо, були надані також з боку української влади і ополченців. Застерігаємо від можливих провокацій з метою зірвати доставку допомоги. Закликаємо сторони, залучені у конфлікт, оголосити про припинення вогню на період здійснення цієї акції, і пропонуємо Раді Безпеки ООН ухвалити відповідну заяву», – мовиться у повідомленні.

Як заявив керівник управління оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста в Європі і Центральній Азії Лоран Корба, російський «гуманітарний конвой» може перетнути кордон України уже завтра після завершення всіх митних процедур.

Раніше сьогодні агенція «Інтерфакс» із посиланням на прес-службу Державної прикордонної служби повідомила, що українські прикордонники і митники сьогодні почали процедуру оформлення російського гуманітарного вантажу в пункті пропуску «Донецьк» Ростовської області.

Те, що Україна на кордоні розпочала оформлення російського гуманітарного вантажу підтвердив у коментарі УНІАН речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами. Москва звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG