Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди готові сприяти у подоланні гуманітарної кризи на Донбасі – Тіммерманс


Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс
Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс

Нідерланди готові сприяти у подоланні гуманітарної кризи на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

«Тіммерманс наголосив на готовності Нідерландів надавати сприяння Україні у відбудові інфраструктури Донбасу та сприяти у подоланні гуманітарної кризи в регіоні».

Раніше Європейський союз заявив про готовність виділити 2,5 мільйона євро на гуманітарну допомогу для України.

Свій «гуманітарний конвой» на Донбас направила і Росія. Колона з «гуманітарною допомогою» для жителів Донбасу виїхалау 12 серпня з Підмосков’я. 280 білих КамАЗів, за попередніми даними, везуть 2 тисячі тон вантажу.

Як заявив керівник управління оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста в Європі і Центральній Азії Лоран Корба, російський «гуманітарний конвой» може перетнути кордон України уже 22 серпня після завершення всіх митних процедур.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами. Москва звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG