Доступність посилання

ТОП новини

Уряд виділив на АТО 9,1 мільярда гривень – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Уряд виділив на ведення антитерористичної операції 9,1 мільярда гривень, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час відвідання заводу компанії «Практика», яка бронює техніку для АТО.

«Тільки в Нацгвардію поставлено більше 200 машин, 600 одиниць техніки вже замовлено і буде поставлено до кінця року», – цитує главу уряду прес-служба Кабміну.

Він також зазначив, що відремонтовано ще додатково 11 тисяч одиниць техніки. «Закуплені шоломи, бронежилети. Але основне питання до Збройних сил – постачання цих бронежилетів і забезпечення військових бронею. Техніка є, танки є, гроші профінансовані», – сказав глава уряду.

Він повідомив, що сьогодні в Україні виготовляють техніку і бронюють її, причому все це дешевше за іноземні аналоги.

«КрАЗ, який є на 100% український і на 100% заброньований українською компанією, коштує в 2 рази дешевше, ніж такий же КрАЗ, якби ми купували в Еміратах. Три мільйони гривень нам треба платити за броньований еміратський КрАЗ і 1,8 мільйона гривень за український. Замовлення підписані, гроші виділені. Компанія здатна виготовляти кожен тиждень по одній броньованій машині мінімум. Ми забезпечили фінансування, виготовлення і відновлення. Військове начальство повинно забезпечити постачання і використання сил і техніки в АТО», – сказав глава уряду.

Наприкінці липня Кабінет міністрів України запропонував парламенту зміни до державного бюджету на 2014 рік, якими передбачається виділення 9,1 мільярда гривень на додаткове фінансування армії.

XS
SM
MD
LG