Доступність посилання

ТОП новини

HRW закликає Меркель порушити питання обстрілів житлових районів українськими військами


Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає канцлера Німеччини Ангелу Меркель використати свій візит в Україну для тиску на президента Петра Порошенка щодо порушення прав людини.

У заяві директора німецького представництва HRW Вензеля Мічальського йдеться, що 23 серпня має відбутися перший візит Меркель в Україну «з часу драматичного спалаху численних криз, включаючи збройний заколот за російської підтримки на сході».

HRW закликає німецького канцлера порушити питання невибіркових обстрілів житлових районів українськими військами.

«Мої колеги зафіксували значні збитки, заподіяні у житлових районах і втрати серед цивільного населення, які, серед іншого, заподіяні некерованими ракетами «Град», випущеними українською армією», – зазначає Мічальський.

У заяві також йдеться, що сепаратисти «використовують густонаселені райони» для своїх атак проти української армії. «Але порушення бойовиків проти цивільних не є захистом чи виправданням для застосування сили урядовими військами», – наголошують Human Rights Watch.

HRW також закликає Меркель «голосно і чітко засудити низку арештів російських журналістів в Україні».

Правозахисники наголошують на справі Андрія Стеніна, фотокореспондента державної російської агенції новин «Россия Сегодня», створеної на базі «РИА Новости», який зник на Донбасі 5 серпня.

Візит Ангели Меркель в Україну запланований 23 серпня.

Антитерористична операція на сході України триває від квітня.

XS
SM
MD
LG