Доступність посилання

ТОП новини

Чи знає Путін, що він – «х*йло»?


Футболки «Путін-х*йло» для президентів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Футболки «Путін-х*йло» для президентів

Активісти спробували передати Петру Порошенку футболки з написом «Putin khyilo». Ініціатори переконані: саме в них мають бути одягнуті лідери України та Росії на зустрічі в Мінську 26 серпня. Відомий політтехнолог розповів Радіо Свобода про те, чи знає президент Росії про своє лайливе прізвисько та чи зачіпають його подібні акції.

Для майбутньої зустрічі Петра Порошенка та Володимира Путіна активісти розробили спеціальний дрес-код. Президенту України – футболку з написом «Putin khyilo and terrorist №1», а президенту Росії – з написом «Да! Я такой!». Напрасований одяг принесли під адміністрацію президента, щоб віддати Порошенку особисто в руки. Один із активістів Юліан пояснює: необхідно, аби світ знав правду про Путіна.

Завершальний наш флешмоб буде, коли вся планета одягне ці футболки і в один голос вигукне «Путін-х*йло»!
Юліан

«Ми хочемо, щоб увесь світ про це кричав. Завершальний наш флешмоб буде, коли вся планета одягне ці футболки і в один голос вигукне «Путін-х*йло»!Бажано, разом із Путіним», – додав він.

Активіст у футболці «ПТН ПНХ» Євген зауважує: всесвітній-флешмоб – це просто амбітна ідея-максимум. Насправді ж, хлопці хочуть продемонструвати президенту Росії ставлення українців до нього та російської політики. До того, як принести символіку Порошенку, вони вже роздавали подібні футболки у київському аеропорту «Бориспіль». Кажуть, спеціально обрали рейс із Росії, аби східні сусіди знали, як називати свого президента.

Акція має на меті зайвий раз нагадати Путіну хто він. І, можливо, певним чином зробити йому боляче і неприємно

«Сьогоднішня акція має на меті зайвий раз нагадати Путіну хто він. І, можливо, певним чином зробити йому боляче і неприємно», – сказав активіст.

Петро Порошенко до активістів не вийшов, а охорона адміністрації пояснила: необхідно стати в електронну чергу в приймальні президента. Активісти пообіцяли: чекатимуть стільки, скільки треба, аби донести свою ідею до світу.

Тарас Березовець
Тарас Березовець

Політтехнолог Тарас Березовець зазначив: у світі реальної політики футболки з подібними написами, безумовно, неприйнятні. Він упевнений, якби Петро Порошенко дійсно її вдягнув, ніякого діалогу між лідерами держав надалі не могло б бути.

Путін і без спеціальної футболки знає, як його люблять називати українці. Переконаний, людина, яка «поведена» на манії величі
Тарас Березовець

Втім, переконаний експерт, Путін і без спеціальної футболки знає, як його люблять називати українці. Березовець пояснює: подібні громадські ініціативи все-таки мають свій, хоч і не глобальний вплив на президента Росії.

«Переконаний, що він – людина, яка «поведена» на манії величі. Звичайно. Що це його виводить із рівноваги, і надзвичайно сильно. Він просто мститься тим, що надсилає сюди найманців. Так і є, він вважає, що вбиваючи українців, він мститься», – додав він.

Гасло «Путін — х*йло!» набуло популярності після того, як його поклали на музику й заспівали ультрас «Металіста» і «Шахтаря». Згодом фразу підхопили і фанати закордонних футбольних клубів. Також на своїх концертах цю пісню виконували українські «Друга ріка» та Кузьма і Mad Heads.​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG