Доступність посилання

ТОП новини

Незалежність щодня поливається кров’ю – Фома


Незалежність щодня поливається кров’ю – Фома
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:48 0:00

Київ – Український музикант, лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко каже, що не може однозначно відповісти – потрібен парад чи ні. Важливо, щоб техніку, яка братиме участь у параді, відразу відправили на фронт, зазначає Фома.

Нині це справжній День незалежності. За всі ці 23 роки – це найбільш справжній День незалежності. Всі відчувають себе зовсім інакше. У минулі роки це було формальне свято. Ця незалежність щодня поливається кров’ю . Стало зрозуміло, що за справжню свободу треба платити, і це закон, який є в історії для кожного народу. Якщо ми прагнемо свободи. Я проти таких речей, я не радію цьому. Але я розумію, що інших варіантів нема. Але я усвідомлюю це як факт.

З іншого боку, ця ціна є запобіжником, що Україна не йтиме не тим шляхом. Бо будь-який крок неправильний матиме чіткий резонанс суспільства. Бо суспільство стало дорослим. І зрозуміло, що ігри українські «моя хата скраю» це вже пройдений етап.

Це зовсім інакша Україна, справжня. До цього часу Україна виглядала схожою на химерну декорацію. Був прапор, гімн, якісь дати. Але за лаштунками цієї декорації не було України. Були зрадники, корупціонери, байдужі. Тож мінялася картинка, не мінялася суть. Народ України поміняв суть самої країни.

Це українські воїни, які як леви борються, іноді голими руками в нелюдських умовах виборюють щодня свободу. Це український народ. Це велика сила.

  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

  • Зображення 16x9

    Андрій Баштовий

    Журналіст Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG