Доступність посилання

ТОП новини

Fitch знижує довгостроковий рейтинг дефолту України


Міжнародне рейтингове агентство Fitch змегншило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в національній валюті з «B» до «CCC», або «надзвичайно спекулятивного рівня», при цьому РДЕ в іноземній валюті підтверджено на рівні «CCC», повідомляє саме агентство.

Рейтинг пріоритетних незабезпечених облігацій України в іноземній валюті підтверджено на рівні «CCC», в національній валюті - погіршено з до «CCC».

Основні припущення Fitch під час рейтингування України є наразі такими: Київ і далі буде отримувати кредити Міжнародного валютного фонду (МВФ) і підтримку від Євросоюзу та інших багатосторонніх міжнародних блоків та організацій, при цьому Україна уникне повномасштабного вторгнення».

Зниження рейтингу відображає вплив процесів політичної трансформації, боротьби з сепаратистами, що тривають в країні, негативний вплив нестабільності на сході України і суперечок із Росією на економіку, йдеться в повідомленні.

За оцінками Fitch, реальний ВВП України скоротиться на 6,5% у 2014 році, що набагато гірше лютневого прогнозу агентства. В 2015-2016 роках зростання економіки буде нульовим. Fitch відзначає падіння експорту з України в Росію в I півріччі на 24% і ризик енергетичного дефіциту. Рейтинги також враховують ослаблення гривні та погіршення якості активів банківської системи.

Подальше зниження рейтингів можливо внаслідок загострення політичної або економічної напруженості до рівня потенційного дефолту. Підвищення оцінки кредитоспроможності України залежить від відновлення політичної стабільності, здійснення узгоджених із МВФ економічних реформ, поліпшення показників зовнішньої ліквідності.

XS
SM
MD
LG