Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ вперше відзначає День прапора патріотичним вело-мото-автопробігом


Дніпропетровськ відзначив День прапора патріотичним вело-мото-автопробігом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

У Дніпропетровську відбулись урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України. Зранку в обласному центрі біля будівлі облдержадміністрації під звуки військового салюту відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора. Школярі області, яким цими днями виповнилось 16 років, отримали паспорти й букети квітів у синьо-жовтих тонах.

«Загострене почуття патріотизму змішалося з гіркотою втрати. Український прапор став частинкою кожного з нас. Він майорить у вікнах житлових будинків. У зоні АТО його виривають з рук сепаратистів, щоб не дозволити спалити. Його тримають біля серця поранені солдати, тому що прапор дає їм сили для одужання», – сказав зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Крупський.

Після завершення офіційної частини свята відбувся патріотичний вело-авто-мотопробіг. Сотні дніпропетровців – велосипедистів, байкерів та автолюбителів – з синьо-жовтою символікою проїхали близько 30 кілометрів містом, вітаючи перехожих сигналами клаксонів та вигуками «Слава Україні!». Чимало учасників акції були вбрані у вишиванки, деякі машини – прикрашені «вишиванковим» автотюнингом.

За словами учасників заходу, такі масштабні святкування Дня Державного Прапора в місті відбуваються вперше. Два роки тому у відзначенні Дня Прапора в Дніпропетровську брало участь менше людей.

XS
SM
MD
LG