Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: у Києві затримали групу, пов’язану з Жириновським, яка планувала теракт 24 серпня


Володимир Жириновський
Володимир Жириновський

Служба безпеки України затримала групу з 5 жителів столиці, які планували скоєння теракту у День Незалежності України, 24 серпня. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

У СБУ заявляють, що «фінансування та координація діяльності терористів здійснювалися з Москви особами, підконтрольними очільнику Ліберально-демократичної партії Росії Володимиру Жириновському».

«У Києві співробітники СБУ затримали зловмисників під час отримання вогнепальної зброї (5 пістолетів «ПМ»), яку вони планували використати для нападів на місця базування українських добровольчих батальйонів, а також на керівників організацій, які надають допомогу бійцям, задіяним в антитерористичній операції», – інформують в СБУ.

«Учасники злочинної групи виготовили саморобні вибухові пристрої для вчинення диверсій на одному з об’єктів залізничної інфраструктури для перешкоджання пересуванню особового складу та військової техніки ЗС України», – заявляють у відомстві.

У СБУ розповіли, що під час обшуку помешкання одного зі зловмисників правоохоронці вилучили складові елементи саморобних вибухових пристроїв, гранату РГД-5 та набої до пістолета.

Проти затриманих відкрили кримінальне провадження за статтями «теракт» і «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.

Володимир Жириновський, який також є віце-спікером Держдуми Росії, це повідомленні СБУ поки не коментував.

XS
SM
MD
LG